Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 kg mosselen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 sjalotten
  • 1 knoflookteen
  • boter
  • witte peper
  • 2 dl room
  • 1 dl cognac
  • 3 takken verse tijm
  • wit stokbrood of versgebakken frieten

Spoel de mosselen tweemaal in koud water en trek de kruidachtige baard eruit. Snij de bleekselderij, de sjalotten en de knoflook in kleine dobbelstenen en fruit ze samen glazig in boter. Voeg de mosselen toe en kruid met peper. Doe de room, de cognac en de tijm erbij.

Dek de pan af en laat gedurende 5 min. stomen. Schud de pan eenmaal op en laat nog eens 4 min. stomen, tot alle mosselen open zijn. Serveer de mosselen met de saus meteen. Geef er wit stokbrood of versgebakken frieten bij.

Spoel de mosselen tweemaal in koud water en trek de kruidachtige baard eruit. Snij de bleekselderij, de sjalotten en de knoflook in kleine dobbelstenen en fruit ze samen glazig in boter. Voeg de mosselen toe en kruid met peper. Doe de room, de cognac en de tijm erbij. Dek de pan af en laat gedurende 5 min. stomen. Schud de pan eenmaal op en laat nog eens 4 min. stomen, tot alle mosselen open zijn. Serveer de mosselen met de saus meteen. Geef er wit stokbrood of versgebakken frieten bij.