Mosselen met cognacroomsaus en tijm

2463523

Mosselen kun je op veel manieren bereiden. Welke je ook kiest, ze zijn altijd lekker. Maar de cognacroomsaus zorgt toch voor een extra dimensie.

Mosselen kun je op veel manieren bereiden. Welke je ook kiest, ze zijn altijd lekker. Maar de cognacroomsaus zorgt toch voor een extra dimensie.

Mosselen met cognacroomsaus en tijm

Voor 4 personen

  • 4 kg mosselen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 sjalotten
  • 1 knoflookteen
  • boter
  • witte peper
  • 2 dl room
  • 1 dl cognac
  • 3 takken verse tijm
  • wit stokbrood of versgebakken frieten

Bereiding

1. Spoel de mosselen tweemaal in koud water en trek de kruidachtige baard eruit. Snijd de bleekselderij, de sjalotten en de knoflook in kleine dobbelstenen en fruit ze samen glazig in boter. Voeg de mosselen toe en kruid met peper. Doe de room, de cognac en de tijm erbij.

2. Dek de pan af en laat gedurende 5 min. stomen. Schud de pan eenmaal op en laat nog eens 4 min. stomen, tot alle mosselen open zijn. Serveer de mosselen met de saus meteen. Geef er wit stokbrood of versgebakken frieten bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content