Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kg verse mosselen
  • 1 el olie
  • 3 of 4 teentjes knoflook
  • 1 middelgrote, gesnipperde ui
  • citroengras
  • chilipeper naar smaak
  • 1 groot glas witte wijn
  • 1 el vissaus
  • flink wat verse Thaise basilicum

De olie verhitten en er versnipperde knoflook, ui, citroengras (liefst enkel het witte deel) en chilipeper in fruiten. Dan wijn en vissaus toevoegen, aan de kook brengen en alles een paar minuten laten koken. De mosselen erbij doen en in enkele minuten niet té gaar koken. Op het laatste moment het gesnipperde basilicum met de rest mengen.

De olie verhitten en er versnipperde knoflook, ui, citroengras (liefst enkel het witte deel) en chilipeper in fruiten. Dan wijn en vissaus toevoegen, aan de kook brengen en alles een paar minuten laten koken. De mosselen erbij doen en in enkele minuten niet té gaar koken. Op het laatste moment het gesnipperde basilicum met de rest mengen.