Mosselen gemarineerd in kruiden en walnootolie

  • Moeilijkheid

3 teentjes look, grof gesneden

3 sjalotten, in schijfjes gesneden

1 takje tijm

1 tl witte peperbollen

1 takje dragon

1 takje peterselie

1 kg mosselen, goed gewassen

2 dl witte wijn

Voor de marinade:

1 sjalotje, fijngehakt

1 el dragon, fijngehakt

1 takje peterselie

1 takje tijm

1,5 dl mosselbouillon

1 dl walnotenolie

zout en peper

Breng de witte wijn, sjalotjes, tijm, witte peper, look, dragon en platte peterselie aan de kook. Voeg de mosselen toe en kook ze gedurende 2 ƃ 3 minuten onder deksel. Giet de mosselen door een zeef en laat zowel de mosselen als het vocht afkoelen.

Meng het sjalotje, de dragon, platte peterselie en tijm met de koude bouillon. Mix alles fijn en voeg er de olie bij. Smaak af met peper en zout.

Maak de mosselen los en maak de schelpen los. Leg in elke helft een mossel en overgiet met de marinade. Laat enkele uren staan. Serveren met geroosterd brood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content