Een moderne herinterpretatie van de Franse klassieker ‘Moules aux fines herbes’.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 600 g mosselen
- 8 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 wortel, fijngesneden
- 1 prei, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 el olijfolie
- 60 ml pastis
- 1 bosje verse dragon
- 1 el ketchup
- 250 ml room
- paar draadjes saffraan
- peper en zout
- 2 tomaten, gepeld en gesneden
- 1 handje bieslook, fijngehakt
Bereiding
- Was de mosselen. Doe ze in een pan met een bodempje water op hoog vuur en kook de mosselen totdat ze opengaan. Zeef de mosselen en laat ze afkoelen. Bewaar het kookvocht.
- Stoof voor de saus in een andere pan de knoflook, wortel, prei en ui licht in de olijfolie. Blus af met de pastis. Laat de alcohol goed uitdampen. Giet het mosselvocht erbij. Voeg de dragon en ketchup toe. Doe de room en saffraan erbij en laat het geheel 30 min. koken. Breng op smaak met peper en zout. Passeer de saus door een zeef.
- Schep de mosselen in een schaal, giet de saus erover en leg de tomaat en bieslook erop. Serveer direct.
Uit: Joie de Vivre, Sacha de Boer, Babs Assink en Janine Smits (Terra, 29,99 euro)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier