Mokkataart van petit-beurrekoekjes

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.
  • Moeilijkheid

Voor 15 à 20 porties

2 pakjes petit-beurrekoekjes

oploskoffie

300 g zachte en ongezouten boter

200 g bloemsuiker

2 à 3 eierdooiers

Bereiding

1. Maak twee verschillende bereidingen met de oploskoffie: 2 à 3 dl sterke koffie en enkele ml koffieconcentraat. Voor dat laatste volstaan enkele druppels kokend water.

2. Meng de boter en de suiker krachtig tot een luchtige, romige massa, eerst met een spatel, daarna met een klopper. Voeg er één voor één de eierdooiers bij. Daarna, druppel per druppel, het koffieconcentraat. Laat 10 à 15 minuten rusten op een koele plek.

3. Doop elk koekje met de onderzijde in de lauwe koffie en haal het er meteen weer uit. Leg de koekjes tegen elkaar en vorm een rechthoek met 8 koekjes. Breng met een spatel een laagje van 2 à 3 mm mokkaroom op de koekjes aan. Herhaal dit zes keer.

4. Bestrijk alle zijden met de rest van de boterroom en laat de taart minstens 3 à 4 uur in de koelkast staan, 12 tot 24 uur is nog beter om de koekjes wat zachter te maken en alle smaken beter te laten intrekken.

5. Serveer zo of bestrooid met wat cacaopoeder of hagelslag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content