Moes van amandelmelk met sinaasappelmatten en aardbeien
Nodig voor 4:
Nodig voor 4:
Voor de sinaasappelmatten:
2 liter verse volle melk
1 liter karnemelk
25 g eierdooier
40 g suiker
15 g amandelsiroop
40 g sinaasappelzeste
1 blaadje gelatine
wat vanillemerg
Voor de moes van amandelen:
65 g melk
65 g room
20 g suiker
1 blaadje gelatine
25 g amandelsiroop
125 g opgeklopte room
Verder:
100 g verse Belgische aardbeien
1 koffielepel fijngehakte pistachenoten
1 eetlepel aardbeiencoulis
Breng voor de matten de melk aan de kook. Doe er de karnemelk bij en laat nog 20 minuten zachtjes trekken, onder het kookpunt. Zeef de massa door een neteldoek, laat goed uitlekken en draai door de passe-vite. Laat afkoelen.
Klop voor de mattenmoes de eierdooier met de suiker au bain marie tot een sabayon. Haal van het vuur en klop verder koud. Meng 50 g van deze massa met 100 g matten, de amandelsiroop, sinaasappelzeste, gelatine en wat vanillemerg. Giet in cirkelvormpjes en laat opstijven in de ijskast.
Breng voor de moes van amandelmelk de melk met de room en suiker aan de kook. Haal van het vuur en meng er de gelatine en de amandelsiroop onder. Laat wat afkoelen en spatel er voorzichtig de opgeklopte room onder. Laat opstijven in de ijskast.
Snijd de aardbeien fijn en meng er de fijngehakte pistachenoten en de aardbeiencoulis onder. Haal de mattenmoes uit de vormpjes en schik op de borden. Verdeel er de aardbeien over en leg er een quenelle van amandelmoes op. Versier met fijngehakte pistache en krullen van pure chocolade. Lepel er eventueel nog wat aardbeiencoulis rond.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier