Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 portie snel pizzadeeg (zie recept)
  • 1/2 kopje bruine suiker
  • 4 peren zonder klokhuis, in dunne schijfjes
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 50 g boter, in blokjes
  • roomijs, als garnituur

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 2 pizzavormen (of bakplaten) lichtjes in.

Verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Druk of rol op een lichtjes met bloem bestoven werkvlak elk deel uit tot een rondje van ca. 1/2 cm dik. Leg de rondjes in de pizzavormen.

Strooi 1 eetlepel bruine suiker over elk deegrondje. Beleg met peer. Meng in een kom de rest van de suiker met het kaneelpoeder en strooi over de peer. Leg blokjes boter boven op de minipizza's.

Bak de minipizza's in 10 tot 15 minuten goudbruin. Dien op met roomijs.

Voorbereiding: 15 minuten, In de oven: 15 minuten.

Varianten

* Beleg de deegrondjes met schijfjes ananas of banaan, bestrooi met bruine suiker. Bak en dien op met mascarpone.

* Besmeer de deegrondjes met roomkaas. Beleg met plakjes aardbei, bestrooi met suiker. Bak en bestrooi vervolgens met chocoladeschilfers. Dien op met roomijs.

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 2 pizzavormen (of bakplaten) lichtjes in. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Druk of rol op een lichtjes met bloem bestoven werkvlak elk deel uit tot een rondje van ca. 1/2 cm dik. Leg de rondjes in de pizzavormen. Strooi 1 eetlepel bruine suiker over elk deegrondje. Beleg met peer. Meng in een kom de rest van de suiker met het kaneelpoeder en strooi over de peer. Leg blokjes boter boven op de minipizza's. Bak de minipizza's in 10 tot 15 minuten goudbruin. Dien op met roomijs. Voorbereiding: 15 minuten, In de oven: 15 minuten. Varianten * Beleg de deegrondjes met schijfjes ananas of banaan, bestrooi met bruine suiker. Bak en dien op met mascarpone. * Besmeer de deegrondjes met roomkaas. Beleg met plakjes aardbei, bestrooi met suiker. Bak en bestrooi vervolgens met chocoladeschilfers. Dien op met roomijs.