Minifondues met rozemarijn, knoflook en cider

  • Moeilijkheid

Pont l’évêque, chaumes, camembert, voor dit recept is elke kleine kaas geschikt

4 demi pont-l’évêquekaasjes (175 g elk)

2 tenen knoflook

2 takjes rozemarijn

4 el cider

1 el papaverzaad

zwarte peper

broodstengels en crudités, om te dippen

Bereiding

1. Haal het deksel van de kaas en plooi het papier open. Maak met een mes inkepingen in de kaas. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Steek knoflook en plukjes rozemarijn in de openingen. Besprenkel de kaasjes met de cider en het papaverzaad. Kruid met zwarte peper.

2. Zet de kaasjes 25 minuten in een oven van 180 °C. Dien de kaasjes onmiddellijk op met broodstengels en rauwe groenten.

Variant: voor dit recept is elke kleine kaas geschikt, bijvoorbeeld camembert of chaumes. Vervang de cider door grappa en de rozemarijn door salie.

Kooktijd: 30 min.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content