Broodjes met citroenhummus en appeltzatziki

Een eenvoudig lunchgerecht dat je in een kwartiertje gefikst hebt: broodjes met citroenhummus en appeltzatziki.

Voor 4 personen
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el geroosterde amandelschilfers
  • 50 g geraspte wortelen
  • 4 plukjes preischeuten (of andere scheuten)
  • 4 kleine broodjes
  • Voor de tzatziki:
  • 1/4 appel
  • 1/4 komkommer
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 el fijngehakte munt
  • peper en zout
Bereiding
  1. Laat de kikkererwten uitlekken en pureer ze met de Griekse yoghurt, olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout, en voeg eventueel een scheutje water toe als de hummus te dik is. Schil de appel en komkommer voor de tzatziki, en verwijder de pitjes.
  2. Snij beide in kleine blokjes (of rasp) en meng met de yoghurt en munt. Snij de broodjes open en verdeel de hummus over één helft.
  3. Voeg achtereenvolgens de geraspte wortelen, amandelschilfers en tzatziki toe. Werk de minibroodjes met citroenhummus en appeltzatziki af met een plukje scheuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content