Voor 4 personen:
1 blik kikkererwten
1 el Griekse yoghurt
1 el olijfolie
sap van 1/2 citroen
2 el geroosterde amandelschilfers
50 g geraspte wortelen
4 plukjes preischeuten (of andere scheuten)
4 kleine broodjes
Voor de tzatziki:
1/4 appel
1/4 komkommer
4 el Griekse yoghurt
1 el fijngehakte munt
peper en zout
Laat de kikkererwten uitlekken en pureer ze met de Griekse yoghurt, olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout, en voeg eventueel een scheutje water toe als de hummus te dik is. Schil de appel en komkommer voor de tzatziki, en verwijder de pitjes.
Snij beide in kleine blokjes (of rasp) en meng met de yoghurt en munt. Snij de broodjes open en verdeel de hummus over één helft. Voeg achtereenvolgens de geraspte wortelen, amandelschilfers en tzatziki toe. Werk af met een plukje scheuten.
Kooktijd: 15 minuten
Eenvoudig
Lunchgerecht
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier