Mini tartes tatin met kerstomaatjes
02-09-2011, 09:12
Bijgewerkt op: 08-12-2024, 14:36
Voor 4 peronen
- 1 scheutje olijfolie
- 300 g rode en gele kerstomaatjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 rond vel bladerdeeg
- rietsuiker in poedervorm
- enkele takjes tijm
- enkele salieblaadjes
- zout en zwarte peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een bakvormplaat voor kleine taartjes met olie. Hak de teentjes knoflook, verdeel over de bakvormen. Voeg peper en zout toe. Snij de kerstomaatjes in tweeën. Leg 6 helften met de snijkant naar boven in de bakvormen. Zet 10 minuten in de oven.
- Snij uit het bladerdeegvel cirkels met een diameter die iets groter is dan die van de bakvormen. Haal de tomaatjes uit de oven. Leg de deegcirkels op de tomaatjes en druk de rand naar binnen toe aan. Maak met een mes een gaatje in het midden van elke deegcirkel zodat de stoom kan ontsnappen. Zet 10 minuten in de oven (of tot het deeg goudbruin en krokant is).
- Haal uit de oven en draai de bakvormplaat voorzichtig om op een grote plaat. Bestrooi elke tatin met kerstomaatjes met een beetje rietsuiker en zet kort onder de grill om ze een kleur te te geven. Versier met tijm en salieblaadjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier