Ingrediënten

Voor 6 :

  • 150 g zachte, niet-gezouten boter
  • 200 g extra fijne suiker
  • 80 g cacao
  • 2 eieren
  • 170 g zelfrijzende bloem

Dipsaus :

  • 150 g donkere chocolade
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 dl room

Verwarm de oven tot 180°C. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtige massa en voeg de cacao, de eieren en de bloem toe. Meng goed.

Smeer kleine cakevormpjes in met boter. Verdeel het beslag met een lepel over de vormpjes en bak 10 tot 12 minuten tot de cakes vanbuiten stevig en vanbinnen zacht zijn. Dien warm op met warme chocoladesaus en/of opgeklopte room.

Chocoladesaus : verbrokkel de chocolade en klop met kaneel en room op in een warmwaterbad tot een dikke saus. Voeg, indien gewenst, een scheutje cognac toe.

Verwarm de oven tot 180°C. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtige massa en voeg de cacao, de eieren en de bloem toe. Meng goed. Smeer kleine cakevormpjes in met boter. Verdeel het beslag met een lepel over de vormpjes en bak 10 tot 12 minuten tot de cakes vanbuiten stevig en vanbinnen zacht zijn. Dien warm op met warme chocoladesaus en/of opgeklopte room.Chocoladesaus : verbrokkel de chocolade en klop met kaneel en room op in een warmwaterbad tot een dikke saus. Voeg, indien gewenst, een scheutje cognac toe.