Minestrone van verse vruchten en groenten, met schijfjes verijsde olijfolie

Voor 4:

Voor 4:

1/2 l water

80 g suiker

3 vanillestokjes

1/2 mango

1 kiwi

180 g aardbeien

1 limoen

8 basilicumblaadjes

60 g courgette

60 g worteltjes

60 g venkel, in blokjes van 2 mm

Voor de ijsschijfjes:

12 cl zachte Andalusische olijfolie

1/2 el suiker

1/2 el water

Mix de ingrediënten voor de ijsschijfjes fijn. Giet een laagje van 5 mm in ijsvormpjes voor ronde ijsblokjes en laat hard worden in de diepvriezer.

Kook de groenten allemaal apart beetgaar in 1/2 l kokend water met 10 g zout: eerst de courgettes, vervolgens de venkel en als laatste de wortelen. Vul na elke kookbeurt wat water bij. Laat de groenten onmiddellijk schrikken in koud water. Meng ze door elkaar.

Breng in een kookpannetje 1/2 l water aan de kook met de suiker en 3 gespleten vanillestokjes. Laat ongeveer 5 minuten doorkoken op een zacht vuurtje. Haal de stokjes eruit, schraap met een mesje het vanillemerg uit en voeg het weer bij het suikerwater. Klop de siroop met een klopper. Voeg er de zeer fijn gehakte basilicumblaadjes en de groenten bij en laat trekken in de koelkast.

Snij het fruit in blokjes van 4 mm en meng door de groenteminestrone. Voeg de dungeraspte limoenschil en het limoensap toe en zet weer in de koelkast. Schep de minestrone in gekoelde diepe borden en leg er enkele plakjes verijsde olijfolie op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content