Minestrone
Een glutenvrij soepje.
Een glutenvrij soepje.
Voor 1 grote pot
1 rode ui, fijngehakt
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook
2 wortelen, in stukken
1 stengel selderij, in stukken
800 g tomatenblokjes (vers of uit blik)
1/2 bloemkool, in kleine roosjes 1/2
100 g sperzieboontjes, topjes verwijderd en in stukken
11/2 l groentebouillon
zwarte peper
240 g cannellinibonen (witte Italiaanse bonen uit blik)
verse bladpeterselie, fijngehakt
Bereidingswijze:
Stoof de ui glazig in olijfolie. Voeg knoflook, wortel en selderij toe, stoof een vijftal minuten. Voeg de blokjes tomaat, de bloemkoolroosjes, de sperzieboontjes en de groentebouillon toe, kruid met zwarte peper. Laat zo’n 25 minuten zachtjes koken met het deksel op de pot.
Spoel de cannellinibonen onder stromend water. Doe bij de soep en laat nog een tweetal minuten meekoken. Werk af met peterselie.
(Uit: ‘Nooit meer diëten deel 2’ van Sandra Bekkari)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier