Mince pies

  • Moeilijkheid

Voor 6 personen:

50 g blauwe rozijnen

50 g gele rozijnen

25 gedroogde abrikozen

50 g gedroogde cranberry’s

75 g gekonfijte kersen

50 g donkerbruine suiker

25 g lichtebruine suiker

50 g paranoten, gehakt

1/2 el koekkruiden

2 el cognac

raspsel van 1 citroen

50 g boter

2 pakken kruimeldeeg

Maak ‘mincemeat’ door alle ingrediënten behalve het kruimeldeeg te mengen en minstens 1 nacht te bewaren op een koele plaats. Verwarm voor de bereiding van de taartjes de oven voor op 200°C. Steek 12 rondjes van 6 à 8 cm uit het kruimeldeeg en bekleed er vormpjes voor mini-muffins mee. Verdeel het mincemeat over de vormpjes (een goede theelepel per stuk) en gebruik een kleine stervormige uitsteker om uit de rest van het deeg sterretjes te prikken. Versier de taartjes met de sterretjes en zet ze 15 minuten in de oven. Haal de taartjes uit de vormpjes en doe hetzelfde met het resterende kruimeldeeg en mincemeat.

Bereidingstijd: 45 minuten + 1 nacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content