Voor 6 personen:
50 g blauwe rozijnen
50 g gele rozijnen
25 gedroogde abrikozen
50 g gedroogde cranberry’s
75 g gekonfijte kersen
50 g donkerbruine suiker
25 g lichtebruine suiker
50 g paranoten, gehakt
1/2 el koekkruiden
2 el cognac
raspsel van 1 citroen
50 g boter
2 pakken kruimeldeeg
Maak ‘mincemeat’ door alle ingrediënten behalve het kruimeldeeg te mengen en minstens 1 nacht te bewaren op een koele plaats. Verwarm voor de bereiding van de taartjes de oven voor op 200°C. Steek 12 rondjes van 6 à 8 cm uit het kruimeldeeg en bekleed er vormpjes voor mini-muffins mee. Verdeel het mincemeat over de vormpjes (een goede theelepel per stuk) en gebruik een kleine stervormige uitsteker om uit de rest van het deeg sterretjes te prikken. Versier de taartjes met de sterretjes en zet ze 15 minuten in de oven. Haal de taartjes uit de vormpjes en doe hetzelfde met het resterende kruimeldeeg en mincemeat.
Bereidingstijd: 45 minuten + 1 nacht.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier