Millefeuiulles met fijne tournedos en mango

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier personen :

4 tournedos van kalkoen

18 lenteuitjes

20 g boter

2 koffielepels honing

1/2 dl frambozenazijn

10 cl rode porto

2 mango’s

sap van een sinaasappel

1 koffielepel zacht paprikapoeder{vet}

1/2 dl verse room

olijfolie

zout

peper

Snij het groene gedeelte van de jonge uitjes en pel ze. Blancheer ze gedurende vijf minuten. Laat ze even bakken in een pannetje op een zacht vuur met boter en honing. Doe de azijn erbij, laat inkoken en voeg er dan de porto aan toe.

Laat het vocht volledig inkoken. Hou warm. Snij de tournedos in dunne plakken met behulp van een snijmachine. Pel en snij de mango trapsgewijs in schijfjes. Doe dit boven een schaal om het vocht op te vangen. Reconstrueer de tournedos. Leg telkens tussen de plakjes vlees een schijfje mango. Bak dit ’taartje’ in de hete olie aan. Voorzie een baktijd van drie minuten langs iedere zijde. Draai dan het vuur zachter en laat alles nog een kwartiertje verder garen. Keer het vlees in de helft van de braadtijd. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.

Deglaceer het braadvocht met het mangosap en het sinaasappelsap. Laat inkoken. Doe er het paprikapoeder, de room, de overblijvende schijfjes mango bij en kruid met peper en zout. Verdeel de tournedos en de mango op de borden en nappeer met de saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content