Voor 4 personen:
2 lamsfilets
8 lamskoteletjes met been
groenten: courgette, aubergine, paprika, romanesca-bloemkool, tomaat, jonge wortel
4 aardappelen
2 dl lamsfond
1 dl rode wijn
2 sjalotjes
4 champignons
verse kruiden: tijm en rozemarijn rozemarijnolie
Hak vroeg in de morgen voldoende tijm- en rozemarijnblaadjes fijn om de beide lamsfilets in te wentelen. Rol de filets strak in huishoudfolie en laat
het vlees op een koele plaats rusten. Bereid de rodewijnsaus: de lamsfond met de rode wijn, versnipperde sjalot en versneden champignons aan de kook brengen en op zacht vuur laten inkoken tot de gewenste dikte. Kook de aardappelen in de schil, laat deze kort afkoelen en verwijder de schil. Snij de aardappels in dikke plakken. Smeer deze in met
rozemarijnolie en bak in een hete grillpan. Snij de verschillende groenten in het gewenste formaat en blancheer de groenten kort (ze moeten nog
knappend zijn). Bak de groenten in olijfolie met peper en zout. Bak de lamsfilets en koteletjes rosé en laat het vlees kort rusten. Snij de filets in
dunne plakken en etaleer deze in een ring (12 cm). Schep de groentemengeling in de ring en voeg nog een laag lamsfiletplakjes toe. Druk alles aan in de ringen. Verwijder de vorm en leg de koteletjes tegen
de torentjes. Versier met gezeefde rodewijnsaus, die op voorhand met een klontje koude boter werd opgeklopt. Maak het gerecht af met plakjes
gebakken aardappel en versier met een takje tijm en rozemarijn.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier