Millefeuille van geplette aardappelen met gerookte en gemarineerde makreel

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

Aardappelkoekjes:

1 grote ongeschilde aardappel

olijfolie

peper en zout.

Geplette aardappel:

2 grote ongeschilde aardappelen

1 gerookte makreel

1 lepel ganzenvet

1 lepel zure room

1 bussel lente-uitjes.

Gemarineerde makreel:

2 verse makrelen in filets

1 busseltje dragon

1 bundeltje basilicum

grof zeezout

1 koffielepel suiker

peper.

Saus:

1 dl zure room

bieslook

peper en zout.

De marinade samenstellen. Bestrooi de filets met zout, peper, suiker en de gehakte kruiden. Leg ze op elkaar, dek af en laat de vis onder gewicht een nacht marineren.

De aardappelkoekjes bereiden. Was de aardappel en snijd hem in zeer fijne schijven. Smeer een bakplaat in met olijfolie en leg de schijfjes, per twee overlappend, op de plaat. Kruid met peper en zout en zet de plaat 40 minuten in een voorverwarmde oven van 125Ā° C. De schijfjes moeten droog en krokant zijn.

De geplette aardappelen bereiden. De aardappelen in de schil koken. De schil verwijderen en de rest pletten. Voeg het vlees van de schoongemaakte gerookte makreel en versneden lente-uitjes toe en breng op smaak met peper en een weinig zout. De mengeling smeuĆÆg maken met zure room en ganzenvet.

Bereid het sausje door de zure room los te roeren en op smaak te brengen met peper, zout en versneden bieslook.

Snijd de gemarineerde makreel in fijne plakjes. Stapel alles tweemaal op de volgende manier op: koekje van aardappel, geplette aardappel en plakje makreel. De saus rond de constructie aanbrengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content