Millefeuille van filo, rode poon en gedroogde tomaat

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 bladen filodeeg

8 filets van rode poon

8 tomaten

8 blaadjes basilicum

enkele takjes tijm

olijfolie

peper en zout

een snuif suiker

Snijd de bladen filodeeg in 12 gelijkvormige rechthoeken en bak deze goudbruin op een ovenplaat met ovenpapier. Snijd 4 tomaten met een kartelmes in dunne plakjes. Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier en smeer in met een mengeling van olijfolie, zout, peper, een snuif suiker, tijm en gehakte basilicum. Droog de plakjes in een oven van 90°C met de deur op een kier. Snijd 4 tomaten in stukken en kook deze met peper, zout, basilicum en olijfolie. Zeef de puree. Bak de filets op de velkant op hoge temperatuur in een antikleefpan en draai kort om (men kan de vis ook stomen). Bouw de millefeuilles op: een laag filo, een laag vis, een laag filo, een laag tomaatjes en sluit af met filo. Lepel de coulis van tomaat rond de constructie. Versier met basilicumblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content