
Millefeuille van brickdeeg met groenekool
Voor 4 tot 6:
Voor 4 tot 6:
20 g fijngehakte sjalot
600 g kalfs/varkensgehakt
zeezout, peper van de molen
2 el olijfolie vierge extra
1/2 bosje peterselie
2 lente-uien
3 bladen brickdeeg
50 g zachte of gesmolten boter
8 bladeren van groenekool
100 g jonge comtékaas
Fruit de sjalot met de olijfolie in een pan. Voeg het gehakt toe. Laat op matig vuur bakken terwijl u het vlees verkruimelt met een vork. Kruid indien nodig bij met peper en zout, en voeg op het eind de gehakte peterselie en de lente-uien toe. Kies 8 mooie binnenbladeren van de kool uit. Stoom ze of blancheer ze in kokend water gedurende 6 min.
Neem een ovenschotel met dezelfde afmetingen als het brickdeeg. Leg er een blad van het deeg op en smeer in met boter met behulp van een penseel. Leg er 2 tot 3 koolbladeren op en verdeel er de helft van het vlees over. Herhaal deze bewerking. Spreid er dan de kaas over uit in fijne sneetjes en bedek het geheel met een laag beboterd brickdeeg. Stop 15 min. in een oven van 175 °C. De bovenste laag deeg moet lichtjes korstig en gekleurd zijn.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier