koriander
1 limoen
1/2 gele paprika
1/2 rode paprika
1/4 groene chilipeper
gember
look
1 rode ui
olijfolie
0,25 dl sojasaus
10 g gelatine
2,5 Cineybier
steak van bluefin-tonijn (ca. 150 g)
sesamzaad
pistachenoten
pijnboompitten
verse lasagneblaadjes
1,5 avocado
180 ml melk
1 koffielepel citroensap
60 g suiker
125 ml room
350 ml appelsap
20 ml komkommersap
4 blaadjes gelatine
1 koffielepel wasabipasta
Meng de sojasaus en de cider, los de gelatine op in een weinig warme sojasaus, meng alles en laat opstijven in de koelkast. Snij er dan blokjes (1 x 1 cm) van.
Hak de pijnboompitten en de pistachenoten grof. Doe er het sesamzaad bij en rooster alles in een pan.
Mix de avocado tot een gladde massa. Meng er de room en het citroensap door. Breng op smaak en draai tot ijs.
Los de geweekte gelatine op in wat warm komkommersap. Laat al het komkommersap afkoelen en doe dit in een slagroomapparaat.
Hak de koriander, pers het limoensap, snij alle groenten fijn en meng alle ingrediënten voor de sla.
Snij de lasagne in 4 velletjes, kook ze beetgaar, bestrooi een half velletje met het zadenmengsel en bak of frituur krokant.
Snij de tonijn in drieën, gril de vis, breng op smaak met peper en zout.
Presentatie: dresseer de sla links op het bord, lepel er een quenelle ijs bovenop, bestrooi met versgehakte koriander, bouw rechts van het bord een torentje van de blaadjes lasagne en de stukken tonijn, prik ze eventueel vast, breng als toplaag een krokante lasagne aan, leg de geleiblokjes en het schuim midden op het bord.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier