Millefeuille van aardappel en Oud Brugge-kaas met avocado en Zeebrugse garnalen
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
100 g Oud Brugge-kaas
1 el bloem
2 middelgrote aardappelen
olijfolie
1 takje verse tijm
peper en zout
1 el mayonaise
1 el zure room of yoghurt
1 koffielepel fijngehakte dille
1 avocado
200 g handgepelde Zeebrugse garnalen
citroensap
plakjes gekonfijte tomaat
Voor de vinaigrette:
3 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 koffielepel fijngehakte rode Spaanse peper
1 koffielepel fijngehakt bieslook
peper en zout
Koekjes: rasp de kaas en meng er de bloem onder. Bak van dit mengsel dunne ronde koekjes in een droge pan. Laat ze afkoelen. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en zet apart.
Aardappeltaartjes: schil de aardappelen en snij in dunne plakjes van 1 mm dik. Verhit olijfolie in een pan, leg er 8 rozetjes in van aardappel (een tiental plakjes, in bloemvorm geschikt). Strooi er verse tijm over en bak krokant. Kruid met peper en zout, laat uitlekken en afkoelen. Meng de mayonaise met de zure room en de dille. Snij de avocado in kleine blokjes en meng onder de room. Roer er drievierde van de garnalen onder en kruid met peper, zout en citroensap naar smaak.
Leg een aardappeltaartje op de borden en verdeel er de helft van het garnalenmengsel op. Dek af met een tweede aardappeltaartje, ga verder met de rest van het garnalenmengsel en dek af met de koekjes van Oud Brugge. Strooi er de rest van de garnalen rond en lepel er wat vinaigrette rond. Versier met enkele plakjes gekonfijte tomaat.
Recept: Wim Vansteelant en Philippe Serruys – Restaurant Guillaume en Den Gouden Harynck.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier