Voor een zestal taartjes

Voor de bladerdeegkoekjes

Bladerdeeg met boter van goede kwaliteit 60/40 te bestellen bij de bakker of 2 kant-en-klare rollen uit de winkel

Voor de karamel

400 g suiker

500 g room

Voor de banketbakkersroom

66 g suiker

28 g maizena

66 g eierdooiers

300 g melk

33 g room

Voor de karamelmousse

225 g opgeklopte room

225 g banketbakkersroom, losgeklopt zoals hierboven gemaakt

135 g karamel zoals hierboven gemaakt

1. Verwarm de oven voor op 175°C.

2. Druk rondjes uit het deeg met de uitsteekring. Je hebt drie rondjes nodig per taartje.

3. Bekleed een ovenplaat met een vel bakpapier.

4. Leg de bladerdeegrondjes op het bakpapier en prik er gaatjes in met een vork.

5. Leg een vel bakpapier op de deeglapjes en plaats hier bovenop nog een bakplaat zodat de koekjes tijdens het bakken niet opblazen.

6. Bak de bladerdeegrondjes in de voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 minuten tot ze goudbruin zijn en laat afkoelen.

De karamel

7. Kook de room op in een kookpot.

8. Doe de suiker in een kookpot en laat smelten tot je een goudbruine karamel hebt.

9. Giet de opgekookte nog warme room op deze goudbruine karamel en roer op een zacht vuurtje tot alles mooi opgelost is.

10. Mix deze massa vervolgens en laat afkoelen.

De banketbakkersroom

11. Klop de eierdooiers los met de suiker en doe er dan maiszetmeel bij. Meng tot je een witgele massa krijgt.

12. Kook de melk samen met de room op.

13. Giet de lichtjes afgekoelde gekookte melkroom op het mengsel van ei, suiker en zetmeel en roer.

14. Zet het geheel op het vuur en warm op tot het kookpunt.

15. Laat afkoelen als de crème goed gebonden is en leg er plasticfolie op om een vel te voorkomen.

De karamelmousse

16. Meng 225 g banketbakkersroom met 135 g karamel en roer goed.

17. Spatel de 225 g opgeklopte room eronder en doe de massa in een spuitzak.

Afwerking

18. Leg 1 bladerdeegkoekje op een bordje en spuit er een toefje karamelmousse op.

19. Leg er een ander bladerdeegkoekje op en spuit er een toefje mousse op.

20. Leg er een derde koekje op en werk af met bloemsuiker.

Voor een zestal taartjesVoor de bladerdeegkoekjesBladerdeeg met boter van goede kwaliteit 60/40 te bestellen bij de bakker of 2 kant-en-klare rollen uit de winkelVoor de karamel400 g suiker500 g roomVoor de banketbakkersroom66 g suiker28 g maizena66 g eierdooiers300 g melk33 g roomVoor de karamelmousse225 g opgeklopte room225 g banketbakkersroom, losgeklopt zoals hierboven gemaakt135 g karamel zoals hierboven gemaakt1. Verwarm de oven voor op 175°C.2. Druk rondjes uit het deeg met de uitsteekring. Je hebt drie rondjes nodig per taartje.3. Bekleed een ovenplaat met een vel bakpapier.4. Leg de bladerdeegrondjes op het bakpapier en prik er gaatjes in met een vork.5. Leg een vel bakpapier op de deeglapjes en plaats hier bovenop nog een bakplaat zodat de koekjes tijdens het bakken niet opblazen.6. Bak de bladerdeegrondjes in de voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 minuten tot ze goudbruin zijn en laat afkoelen.De karamel7. Kook de room op in een kookpot.8. Doe de suiker in een kookpot en laat smelten tot je een goudbruine karamel hebt.9. Giet de opgekookte nog warme room op deze goudbruine karamel en roer op een zacht vuurtje tot alles mooi opgelost is.10. Mix deze massa vervolgens en laat afkoelen.De banketbakkersroom11. Klop de eierdooiers los met de suiker en doe er dan maiszetmeel bij. Meng tot je een witgele massa krijgt.12. Kook de melk samen met de room op.13. Giet de lichtjes afgekoelde gekookte melkroom op het mengsel van ei, suiker en zetmeel en roer.14. Zet het geheel op het vuur en warm op tot het kookpunt.15. Laat afkoelen als de crème goed gebonden is en leg er plasticfolie op om een vel te voorkomen.De karamelmousse16. Meng 225 g banketbakkersroom met 135 g karamel en roer goed.17. Spatel de 225 g opgeklopte room eronder en doe de massa in een spuitzak.Afwerking18. Leg 1 bladerdeegkoekje op een bordje en spuit er een toefje karamelmousse op.19. Leg er een ander bladerdeegkoekje op en spuit er een toefje mousse op.20. Leg er een derde koekje op en werk af met bloemsuiker.