Mille-feuille van babykreeft en tonijn, krokantjes met Boursin
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
4 Babykreeftjes. (enkel in het voorjaar verkrijgbaar, dit zijn kreeften van +/- 250 gr)
2 liter court-bouillon
350 gr. verse tonijnfilet
2 dl olijfolie
sap van Â1/2 citroen
zwarte peper uit de molen
zout
100 gr. zeekraal.
8 vellen brickdeeg.
1 zakje inktvisinkt (te koop in de betere vishandel)
25 gr Boursin
voor de saus:
1 dl room
50 gr Boursin
peper en zout
Breng de court-bouillon aan de kook, ontdoe de kreeften van de elastiekjes aan de poten, dompel ze levend in de court-bouillon en laat ze gedurende 6 minuten koken.
Snijd de staart van de gekookte kreeft doormidden, haal het kreeftenvlees er uit. Breek de schalen van de poten, haal ook hier alle kreeftenvlees uit. Hou de kop van de kreeft apart als garnituur.
Snijd het kreeftenvlees in stukjes, breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
Snijd de tonijnfilet in zeer fijne blokjes (brunoise). Kruid met peper en zout, Meng met de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak en laat 1 uur marineren in de koelkast.
Kook de zeekraal kort voor, verfris ze onmiddellijk onder koud stromend water, laat uitdruipen, breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
Boursin-koekjes:
Snijd 24 rechthoekjes uit het brickdeeg. Beschilder deze met natuurlijke inkt van inktvis (in kleine zakjes te koop in de vishandel). Bak de deegjes in geklaarde boter en laat afkoelen.
Bestrijk 12 koekjes langs 1 zijde met Boursin en kleef hierop de andere 12 koekjes.
Boursin saus:
Meng de room met de boursin, breng op smaak met wat peper en zout indien nodig.
Recept: Kristof Coppens – Apriori
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier