Miam-miam van champignons

  • Moeilijkheid

Voor 6:

3 zeer stevige witte champignons

paprika

peper en zout

Voor de garnalengelei:

500 g grijze garnalen

75 cl mineraalwater

2 blaadjes gelatine

Voor de champignonmousse:

250 g zeer stevige witte champignons

20 g verse gember

200 g vloeibare room

200 g slagroom

3 blaadjes gelatine

25 g verse boter

Garnalengelei:

spoel de garnalen onder stromend water. Doe ze in een kookpan, begiet ze met mineraalwater tot ze onderstaan en breng aan de kook. Schuim af en laat 20 minuten trekken. Giet de vloeistof door een zeefdoek en laat ze inkoken tot er een halve liter fumet overblijft.

Roer daar de vooraf geweekte gelatine onder. Controleer de smaak. Giet een kleine pollepel gelei in diepe borden. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.

Champignonmousse:

maak de champignons schoon, snij ze in kwartjes en stoof ze in de boter. Voeg er de fijngehakte gember bij. Breng op smaak met peper en zout. Giet er de vloeibare room bij, breng even aan de kook en roer er de vooraf geweekte gelatine onder.

Pureer het geheel in de mixer en laat rusten op een koele plek. Voeg er de slagroom bij wanneer het mengsel koud is en controleer de smaak.

Vorm met behulp van twee lepels een quenelle van de champignonmousse en schik ze op de nog trillende gelei. Snij de champignonhoedjes in fijne schijfjes en schik ze mooi op de mousse. Bestrooi met paprika, peper en zout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content