Mexicaanse rodebonensoep

Voor 4:

Voor 4:

1 rode ui

2 tenen knoflook

1 scherp rood pepertje

1 pakje koriander

2 el olijfolie

2 tl gemalen komijn

1 el paprika

1 tl oregano

2 x 400 g rode nierbonen in blik

500 g tomatenpulp

1 el tomatenpuree

1 l water

1 potje zure room

1 zakje tortilla-chips

Voor de salsa:

1 rode paprika

1 groene paprika

200 g maïs in blik

sap van 1 limoen

1 el olijfolie

zout en peper

Snipper de ui en de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak hem fijn. Verwijder de steeltjes van de koriander en hak deze fijn. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, knoflook, peper en koriander: 5 minuten. Voeg de specerijen toe en fruit nog 1 minuut.

Giet de bonen af, spoel ze onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Doe de bonen in de pan met de tomatenblokjes, het water en de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en breng op smaak.

Snij de paprika’s voor de salsa in blokjes en blancheer deze 1 minuut in kokend water. Laat ze goed uitlekken. Snipper de ui en laat de maïs uitlekken. Meng alle ingrediënten voor de salsa en breng op smaak.

Verdeel de soep over vier borden en werk af met een lepel zure room, de salsa en de korianderblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content