Voor 4 stuks:

1 grote zoete aardappel

4 el olijfolie

1 gemalen komijn

1/2 tl kaneel

1 rode Spaanse peper

zout en versgemalen zwarte peper

150 g mozzarella

4 bloemtortilla's

SALSA VERDE

70 g babyspinazie

1 bosje bladpeterselie

1 groene Spaanse peper

1 grote, rijpe tomaat

1 teen knoflook

3 el olijfolie

zout en versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappel, snij hem in kleine blokjes en leg ze op een bak-plaat. Meng in een kom 2 eetlepels olijfolie met de komijn en kaneel. Snijd de rode peper fijn en voeg hem toe. Breng op smaak met flink wat zout en peper en besprenkel de blokjes zoete aardappel ermee. Bak ze in circa 15 minuten gaar in de oven. Prak ze met een vork of pureer ze in een blender.

Verwijder voor de salsa de lelijke spinazieblaadjes en snij de rest fijn. Snij de peterselie en de groene peper fijn. Overgiet de tomaat met heet water, ontvel hem, verwijder het zaad en snijd hem in blokjes. Pers de knoflook. Schep alles om met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Verhit 1/2 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Scheur of snij de mozzarella in stukjes. Leg een tortilla in de pan en bak hem in circa 1 minuut knapperig. Bestrijk met zoete-aardappelpuree en strooi er een kwart van de mozzarella over. Bak hem nog circa 2 minuten tot de kaas smelt. Schep er wat salsa verde op. Klap de tortilla dubbel en laat hem op een bord glijden. Bak en vul zo ook de rest van de tortilla's. Snij ze in punten en geef de rest van de salsa verde apart erbij.

Uit: 'Wrap 'n' Roll' van Karin Stöttinger, uitg. Forte Culinair, 19,99 euro.

Voor 4 stuks: 1 grote zoete aardappel 4 el olijfolie 1 gemalen komijn1/2 tl kaneel1 rode Spaanse peperzout en versgemalen zwarte peper150 g mozzarella4 bloemtortilla'sSALSA VERDE70 g babyspinazie1 bosje bladpeterselie1 groene Spaanse peper1 grote, rijpe tomaat1 teen knoflook3 el olijfoliezout en versgemalen zwarte peperVerwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappel, snij hem in kleine blokjes en leg ze op een bak-plaat. Meng in een kom 2 eetlepels olijfolie met de komijn en kaneel. Snijd de rode peper fijn en voeg hem toe. Breng op smaak met flink wat zout en peper en besprenkel de blokjes zoete aardappel ermee. Bak ze in circa 15 minuten gaar in de oven. Prak ze met een vork of pureer ze in een blender. Verwijder voor de salsa de lelijke spinazieblaadjes en snij de rest fijn. Snij de peterselie en de groene peper fijn. Overgiet de tomaat met heet water, ontvel hem, verwijder het zaad en snijd hem in blokjes. Pers de knoflook. Schep alles om met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verhit 1/2 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Scheur of snij de mozzarella in stukjes. Leg een tortilla in de pan en bak hem in circa 1 minuut knapperig. Bestrijk met zoete-aardappelpuree en strooi er een kwart van de mozzarella over. Bak hem nog circa 2 minuten tot de kaas smelt. Schep er wat salsa verde op. Klap de tortilla dubbel en laat hem op een bord glijden. Bak en vul zo ook de rest van de tortilla's. Snij ze in punten en geef de rest van de salsa verde apart erbij.Uit: 'Wrap 'n' Roll' van Karin Stöttinger, uitg. Forte Culinair, 19,99 euro.