Meulemeestereieren

© Getty

Een typisch Brussels recept met lange traditie… Zo maak je meulemeestereieren.

Voor 4 personen
  • 8 eieren
  • een snuifje nootmuskaat
  • 120 g grijze garnalen
  • 2 koffielepels mosterd
  • 2 dl dubbele room
  • zout en peper
  • een soeplepel gehakte peterselie
  • een koffielepel gehakte kervel
  • 100 g geraspte gruyèrekaas
  • 50 g boter
Bereiding
  1. De eieren 7 minuten in kokend water houden, verfrissen in koud water en van schalen ontdoen.
  2. De warme, zachte eieren in plakjes snijden en deze in een pan met een klontje gesmolten boter doen. Twee soeplepels mosterd, gehakte peterselie en kervel, en de garnalen toevoegen. Kruiden met zout, peper en een weinig nootmuskaat.
  3. De room bij de bereiding doen en met de pan schudden zodat de ingrediënten zich vermengen.
  4. De inhoud van de pan verdelen over vier met boter ingesmeerde ovenschaaltjes. Bestrooien met kaas en enkele kleine klontjes boter en de meulemeestereieren onder een hete grill laten gratineren. Deze oude Brusselse lekkernij onmiddellijk opdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content