Meulemeestereieren

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

8 eieren

een snuifje nootmuskaat

120 g grijze garnalen

2 koffielepels mosterd

2 dl dubbele room

zout en peper

een soeplepel gehakte peterselie

een koffielepel gehakte kervel

100 g geraspte gruyèrekaas

50 g boter

De eieren 7 minuten in kokend water houden, verfrissen in koud water en van schalen ontdoen. De warme, zachte eieren in plakjes snijden en deze in een pan met een klontje gesmolten boter doen. Twee soeplepels mosterd, gehakte peterselie en kervel, en de garnalen toevoegen. Kruiden met zout, peper en een weinig nootmuskaat. De room bij de bereiding doen en met de pan schudden zodat de ingrediënten zich vermengen. De inhoud van de pan verdelen over vier met boter ingesmeerde ovenschaaltjes. Bestrooien met kaas en enkele kleine klontjes boter en onder een hete grill laten gratineren. Deze oude Brusselse lekkernij onmiddellijk opdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content