Met zalm opgevulde mosselen uit Zeeland, vergezeld van een puree van knolselderij, komkommersorbet
Nodig voor 4:
Nodig voor 4:
32 Zeelandse jumbomosselen
100 g verse zalm
1 eiwit
1 dl room
200 g knolselderij
Voor de sorbet:
5 dl komkommersap
5 dl suikersiroop
1 druppel tabasco
peper en zout
het sap van een halve citroen
10 g kreeftenkoraal
Zalm, eiwit en room in de cutter vermengen, kruiden met peper, zout en cayennepeper en koud bewaren.
De mosselen rauw openen en opvullen met de zalmmousse. Daarna met een touwtje de mosselen terug dichtbinden, ongeveer 5 minuten stomen, laten afkoelen en openen. Ook de mosselen voldoende koud bewaren.
Acht gelijke mosselschelpen (telkens van dezelfde kant) grondig wassen en opzij houden. Een puree van knolselderij maken en de lege schelpen ermee opvullen. De mossel er bovenop plaatsen.
Komkommersorbet maken in de ijsturbine. Op het laatste ogenblik 10 g kreeftenkoraal eraan toevoegen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier