Met spinazie en paddenstoelen gevulde canneloni van ‘Poulet Noir’

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

4 suprème Poulet Noir

500 g paddenstoelen

500 g spinazie

panko (Japans broodkruim)

eiwit

bloem

8 grote aardappelen

500 g wortelen

2 takjes tijm

Voor de rode wijnsaus:

2 runderschenkels

3 wortelen

6 sjalotten

6 tenen look

tijm

laurier

250 g gerookt spek

2 l Bordeaux wijn

2 l bruine fond

peperkorrels

De stukken kip ontbenen en de filets plat kloppen. Spinazie kort blancheren en afkoelen in ijswater. Paddenstoelen aanbakken en blussen met een beetje rode wijnsaus en afwerken met gehakte peterselie. Filets openleggen op keukenfolie, de vulling erop spreiden, stevig oprollen en laten opstijven in koeling.

Wortelen snijden en goed aanbakken in olie, samen met tijm. De wortelen mogen donker kleuren en goed bruin worden. De wortelen dan doordraaien, afwerken met boter en peper en zout. Aardappelen uitsteken met een ananasboor, daarna vacuüm stomen met laurier, tijm, look, peper en zout in de vacuüm zak. Laten afkoelen.

Kip in de bloem wentelen, in eiwit en in panko (Japans broodkruim), kleuren in boter en verder garen in ene oven van 200°C. Aardappelen bruin bakken in ganzenvet. Bestrooi ze voor het serveren met zout. De filet voor het serveren schuin doorsnijden en rechtop zetten op het bord. Plaats daarnaast een quenelle van wortelen.

Voor de rode wijnsaus: de schenkel kleuren en mirepoix, kruiden en spek toevoegen. Blussen met rode wijn en laten inkoken, bruine fond toevoegen en ongeveer 2 uur laten trekken. Zeven en op smaak brengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content