Met honing geglaceerde kalfszwezerik met groenten

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

600 g schoongemaakte kalfszwezeriken

40 prinsessenboontjes

8 jonge sjalotjes

4 jonge preien

1 soeplepel erwtjes

1 appel (het vruchtvlees in 20 kleine stukjes snijden)

1 soeplepel verjus

4 soeplepels truffelsap

1 schijfje peperkoek gedroogd en fijngemalen

1 soeplepel honing

1 soeplepel rozijnen

1 soeplepel gedroogde kleine rozenbottels

4 takken rode melde

1 soeplepel gedroogde bonitoschijfjes

maïsolie of andere plantaardige olie

Saus :

2 soeplepels mayonaise

4 soeplepels opgeklopte room

1 koffielepel garam massala (Indiase kruidenmengeling)

De saus bereiden door de mayonaise te mengen met de geklopte room en de garam massala. Het mengsel laten stijven in de koelkast. De zwezeriken weken in koud, stromend water, blancheren en de vliezen verwijderen. Het vlees in dikke plakken snijden en bakken in een pan met anti-kleeflaag in zeer warme olie. De plakken met honing bestrijken en laten karameliseren. De schoongemaakte sjalotjes, prei, erwten en prinsessenboontjes in olie stoven. Truffelsap en verjus toevoegen, kruiden met zout en de blokjes appel bij de groenten doen. De melde (blad en stengel) bakken in hete olie. Vier plakken kalfszwezerik op warme borden schikken, de groenten erop leggen en met gefruit meldeblad afdekken. In lagen opbouwen. Rond de constructie strooit men rozenbottels, rozijntjes en peperkoek en het geheel wordt versierd met bonitoschilfers. Het roomsausje afzonderlijk serveren.

Melde : lange, winterharde, eenjarige plant, vroeger veel gekweekt als vervanger van spinazie.

Bonito : gedroogde vis (familie van de makreel), te koop in de Japanse voedingswinkel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content