Met Baileys gebakken chocolade-kaastaart

  • Moeilijkheid

Benodigdheden voor twee personen:

Voor de basis:

110 g zoete haverkoekjes

25 g gesmolten boter

50 g gehakte geroosterde hazelnoten.

Voor de opvulling:

250 g mascarpone

200 g verse kaas

100 g donkere chocolade

2 eieren

30 ml Baileys

40 g poedersuiker

50 g rozijnen

110 hele geroosterde hazelnoten.

Voor de chocoladekrullen als versiering:

100 g donkere chocolade

Maak de basis van de kaascake klaar door de koekjes met een deegroller plat uit te rollen (niet te fijn). Voeg er de gehakte noten en de gesmolten boter aan toe en meng het geheel grondig. Doe het mengsel in een cakevorm van 18 cm breed en 7,5 cm hoog. Laat de cake twintig minuten voorbakken op 200° C en haal de cake uit de oven zodat hij kan afkoelen. Breng de oven terug op 150 graden. Smelt de chocolade in een kom boven een pot heet water en let erop dat de kom het water niet raakt.

Laat de chocolade niet te warm worden, anders zal hij in brokken uiteen vallen. Lepel de mascarpone en de verse kaas in een grote kom en mix met een elektrische mixer tot er een soepel mengsel ontstaat. Voeg er de eieren en de suiker aan toe en meng opnieuw alvorens er de gesmolten chocolade en de Baileys aan toe te voegen. Voeg er rozijnen en hazelnoten aan toe naar eigen smaak.

Giet het mengsel in de cakevorm, smeer het open met de rug van een lepel en bak het geheel gedurende een uur en een kwartier in het midden van de oven. Zet daarna de oven af maar laat de kaascake erin staan tot hij volledig afgekoeld is – dit om te vermijden dat hij gaat barsten.

Versiering met chocoladekrullen en -schijfjes:

Laat de chocolade smelten zoals tevoren en spreid hem op een gladde, platte ondergrond in een cirkel van 15 cm. Laten afkoelen in de koelkast gedurende 45 minuten. Ga met een kaasmes of een scherp mes langs de oppervlakte van de chocolade om krullen of schijven te vormen. Verspreid de chocoladekrullen of -schijven over de kaascake en besprenkel hem met cacaopoeder. Dien op in sneetjes met slagroom of room.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content