Merveilleuxstronk

2665217

Voor 6 tot 8:

Voor 6 tot 8:

500 g verse room

50 g suiker S2

vlokken pure chocolade

Voor de meringue:

150 g eiwit

300 g suiker S2

Klop voor de meringue het eiwit stijf. Voeg de helft van de suiker toe en ga door met kloppen. Roer met een spatel de rest van de suiker door het stevig geklopte eiwit. Smeer een laag van 1,5 cm op een vel bakpapier. Hou hierbij de gewenste grootte van de stronk aan. Zet 90 minuten op 120° in de oven. Laat afkoelen.

Klop de room samen met de suiker stijf.

Bouw de stronk op

Merveilleuxstronk
© gf

Leg eerst een laag meringue (2), smeer hier 1 cm slagroom (1) over, gevolgd door een tweede laag meringue (2). Bedek het geheel met room en versier met chocoladevlokken (3), net als merveilleuxgebakje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content