Voor 4 personen:
50 gram gepelde pistaches
1 eiwit
50 gram suiker
Voor de room:
250 gram mascarpone
4 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels suiker
8 passievruchten
enkele frambozen
Voor de coulis:
300 gram frambozen
2 eetlepels poedersuiker
Maal de pistachenoten grof. Sla het eiwit stijf en klop er de suiker door. Voeg dan de noten toe. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er koffielepels beslag op. Maak van elk hoopje een rechthoek van 7,5 bij 4 cm en bak ze 12 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C. Draai de oven uit en laat de koekjes in de oven tot hij helemaal afgekoeld is. Meng de mascarpone, yoghurt en suiker met het vruchtvlees van 6 passievruchten. Doe de frambozen in een pan en verwarm ze tot de sappen vrijkomen. Pureer en zeef de frambozen met de poedersuiker. Werk af met verse frambozen. Maak vier torentjes van drie meringuekoekjes en enkele lepels passievruchtenroom. Verdeel het vruchtvlees van de laatste 2 passievruchten over de room. Druppel de coulis rondom de torentjes.
Bereidingstijd: 45 minuten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier