Voor 4:
200 ml water
140 g fijne suiker
pigment van Jamaica
sap en schil van 1 onbehandelde citroen
viooltjes uit de tuin
2 galiameloenen (500g)
Doe voor de siroop het water in een kookpan met dikke bodem en voeg de suiker toe. Laat de siroop 10 min. doorkoken op een laag vuur. Laat afkoelen en voeg pigment, citroensap en -schil, en wat viooltje toe. Laat trekken. Haal de viooltjes na 20 min. uit de siroop. Snij intussen de meloen in vieren, ontpit en schil. Steek bolletjes uit met een parisiennelepel en zet opzij in wat citroensap. Pureer het overige vruchtvlees en zet in koelkast. Meng na het koelen de gemixte meloen met de suikersiroop. Doe de massa in een ijsmachine en laat draaien tot de sorbet stevig is. Dien op met de uitgestoken bolletjes meloen en werk af met wat viooltjes.
Moeilijkheidsgraad:1
Tijd: 35' + invriezen