Meloen met rundergelei en zwarte peper

© Getty

Voor 4 personen

Voor de rundergelei

  • 750 g runderbeenderen
  • 750 g ossenstaart
  • 2 sjalotten
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm en laurier)
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 10 g grof zout

Meloen

  • 1 rijpe cavaillonmeloen
  • zwarte peper van de molen
Bereiding
  1. Doe de runderbeenderen en de ossenstaart in een ovenschaal, laat aanbraden onder de grill. De beenderen moeten mooi bruin zien. Doe in een pan, samen met de versneden groenten, de kruiden, peper, zout en 4 l water. Breng aan de kook. Laat 10 minuten goed doorkoken, schuim regelmatig af.
  2. Draai het vuur lager. Laat 4 uur afgedekt zacht pruttelen om de bouillon te klaren. Giet dan voorzichtig door een zeef en laat opstijven in de koelkast.
  3. Schil de meloen, snij in fijne plakken. Dresseer mooi op de borden en verdeel de rundergelei erover. Werk af met zwarte peper van de molen.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content