Meloen met rundergelei en zwarte peper
Voor 4:
Voor 4:
Voor de rundergelei:
750 g runderbeenderen
750 g ossenstaart
2 sjalotten
1 wortel
1 prei
1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm en laurier)
10 zwarte peperkorrels
10 g grof zout
Meloen:
1 rijpe cavaillon-meloen
zwarte peper van de molen
Doe de runderbeenderen en de ossenstaart in een ovenschaal, laat aanbraden onder de grill. De beenderen moeten goed bruin zien. Doe in een pan, samen met de versneden groenten, de kruiden, peper, zout en 4 l water. Breng aan de kook. Laat 10 min. goed doorkoken, schuim regelmatig af. Draai het vuur lager. Laat 4 uur afgedekt zacht pruttelen om de bouillon te klaren. Giet dan voorzichtig door een zeef en laat opstijven in de koelkast.
Schil de meloen, snij in fijne plakken. Dresseer mooi op de borden en verdeel de rundergelei erover. Werk af met zwarte peper van de molen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier