Melkchocoladetaartje met banaan in rumkaramelsiroop

Voor 4:

Voor 4:

Voor de biscuit:

150 g melkchocolade

125 g boter

75 g eierdooiers

25 g invertsuiker

125 g eiwit

65 g suiker

60 g bloem

gepofte rijst met melkchocolade

Voor de chocoladepasta:

1 zakje pastabolletjes

50 g melkchocolade

Voor de bananen:

2 dl water

150 g suiker

sap van 1 limoen

1 vanillepeul

1 kaneelstok

1 steranijs

3 el bruine rum

4 bananen

3 blaadjes gelatine

Voor de tijmroom:

250 g suiker

5 dl water

2 takjes tijm

1 l halfopgeklopte room

Biscuit: maak de chocolade en boter zacht en meng onder elkaar. Meng de eierdooiers met de invertsuiker en klop op een zacht vuur tot sabayon. Klop verder koud. Klop de eiwitten op en meng er geleidelijk aan de suiker onder. Zeef de bloem. Spatel wat opgeklopt eiwit onder de chocolade tot een glad beslag en meng nadien voorzichtig onder de opgeklopte eierdooiers. Spatel er de bloem onder en als laatste het eiwit. Bak tot biscuit op 180°C.

Pasta: kook de pasta beetgaar, spoel in koud water. Smelt de chocolade en roer onder de pasta. Laat afkoelen en opstijven.

Bananen: maak karamel met water en suiker, laat 2 minuten afkoelen en voeg limoensap, vanille, kaneel, steranijs en rum toe. Pel de bananen, snij in stukken, overgiet met de siroop en voeg uitgeknepen gelatine toe. Laat 40 minuten trekken en opstijven.

Tijmroom: maak siroop met suiker en water, voeg tijm toe en laat afkoelen. Meng 3 dl van de siroop onder de room en maak quenelles.

Serveer zoals op de foto: onderaan de pasta, daarop biscuit, gepofte rijst, tijmroom en een nougatinekrul (te koop in speciaalzaken). Leg er de bananen en biscuit naast.

(Recept: Roger Van Damme)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content