Melkchocoladetaartje met banaan in rumkaramelsiroop
Voor 4:
Voor 4:
Voor de biscuit:
150 g melkchocolade
125 g boter
75 g eierdooiers
25 g invertsuiker
125 g eiwit
65 g suiker
60 g bloem
gepofte rijst met melkchocolade
Voor de chocoladepasta:
1 zakje pastabolletjes
50 g melkchocolade
Voor de bananen:
2 dl water
150 g suiker
sap van 1 limoen
1 vanillepeul
1 kaneelstok
1 steranijs
3 el bruine rum
4 bananen
3 blaadjes gelatine
Voor de tijmroom:
250 g suiker
5 dl water
2 takjes tijm
1 l halfopgeklopte room
Biscuit: maak de chocolade en boter zacht en meng onder elkaar. Meng de eierdooiers met de invertsuiker en klop op een zacht vuur tot sabayon. Klop verder koud. Klop de eiwitten op en meng er geleidelijk aan de suiker onder. Zeef de bloem. Spatel wat opgeklopt eiwit onder de chocolade tot een glad beslag en meng nadien voorzichtig onder de opgeklopte eierdooiers. Spatel er de bloem onder en als laatste het eiwit. Bak tot biscuit op 180°C.
Pasta: kook de pasta beetgaar, spoel in koud water. Smelt de chocolade en roer onder de pasta. Laat afkoelen en opstijven.
Bananen: maak karamel met water en suiker, laat 2 minuten afkoelen en voeg limoensap, vanille, kaneel, steranijs en rum toe. Pel de bananen, snij in stukken, overgiet met de siroop en voeg uitgeknepen gelatine toe. Laat 40 minuten trekken en opstijven.
Tijmroom: maak siroop met suiker en water, voeg tijm toe en laat afkoelen. Meng 3 dl van de siroop onder de room en maak quenelles.
Serveer zoals op de foto: onderaan de pasta, daarop biscuit, gepofte rijst, tijmroom en een nougatinekrul (te koop in speciaalzaken). Leg er de bananen en biscuit naast.
(Recept: Roger Van Damme)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier