Medaillon van struisvogelfilet, spinazie met room en pesto van rode paprika

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

struisvogelfilet

4 grote aardappelen

100 ml kippefond

boter

peper en zout

400 g spinazie

100 ml room

20 g fijngehakte ui

3 g look

muskaatnoot

4 medium wortelen

20 g fijne boontjes

Pesto

100 g geroosterde rode paprika

1 rode chilipeper geroosterd en gepeld

20 g geroosterde amandelen

20 g parmezaanse kaas

1 teentje gehakte look

1 theelepel witte wijnazijn

geplette zwarte peper

grof zout

80 ml olijfolie

100 ml bruine fond

Kruid de struisvogelfilet met peper, zout en paprika, bak het vlees bruin en laat het verder garen in een oven van 180°C gedurende 5 min. Snijd de geschilde aardappelen in blokjes, schik ze in een ovenschotel, giet er de bouillon over en leg er boter op. Laat garen in een oven van 170°C. Maak de spinazie klaar en doe er de room bij. Kook de groenten beetgaar. Mix alle ingrediÔnten rauw voor de pesto. Schik de aardappelen midden op een bord, plaats er de spinazie op en schik er de groenten rond. Leg het vlees er schuin gesneden bovenop en lepel de jus errond. Werk het bord af met de pesto en een takje rozemarijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content