Voor 4 personen:
struisvogelfilet
4 grote aardappelen
100 ml kippefond
boter
peper en zout
400 g spinazie
100 ml room
20 g fijngehakte ui
3 g look
muskaatnoot
4 medium wortelen
20 g fijne boontjes
Pesto
100 g geroosterde rode paprika
1 rode chilipeper geroosterd en gepeld
20 g geroosterde amandelen
20 g parmezaanse kaas
1 teentje gehakte look
1 theelepel witte wijnazijn
geplette zwarte peper
grof zout
80 ml olijfolie
100 ml bruine fond
Kruid de struisvogelfilet met peper, zout en paprika, bak het vlees bruin en laat het verder garen in een oven van 180°C gedurende 5 min. Snijd de geschilde aardappelen in blokjes, schik ze in een ovenschotel, giet er de bouillon over en leg er boter op. Laat garen in een oven van 170°C. Maak de spinazie klaar en doe er de room bij. Kook de groenten beetgaar. Mix alle ingrediÔnten rauw voor de pesto. Schik de aardappelen midden op een bord, plaats er de spinazie op en schik er de groenten rond. Leg het vlees er schuin gesneden bovenop en lepel de jus errond. Werk het bord af met de pesto en een takje rozemarijn.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier