Voor 2 personen:
400 gram lamsbout
60 gram rode kerriepasta voor vlees
Â1/2 theelepel versgehakte gember
Â1/4 theelepel koriander
sjalotten
3 kardemomzaadjes
1 laurierblad
200 gram kokosmelk
2 eetlepels nouc-mam (saus op basis van vis)
2 eetlepels tamarindesap
1 theelepel suiker
2 eetlepels olie
6 cashewnoten
Schil de sjalotten en de gember en snijd ze fijn. Pel de kardemomzaadjes. Snijd het vlees in stukjes. Doe olie in een pan en laat de blokjes vlees op een matig vuur kleuren. Voeg er de kerriepasta aan toe, de gember, de gemalen koriander, de sjalot, de kardemom en de laurier. Giet er de kokosmelk, de nuoc-mam en het tamarindesap bij. Bestrooi met de suiker, roer en laat 45 minuten afgedekt op een zacht vuur sudderen. Laat afkoelen en bewaar tot de volgende dag op een koele plaats.
Verwijder de volgende dag het laurierblaadje. Laat opnieuw 30 minuten op een zacht vuur sudderen. Verdeel het gerecht over de borden, bestrooi met cashewnoten en serveer met witte rijst.
Geeft dit recept nog meer charme door het vlees op een bananenblad te serveren. U mag wat zout toevoegen, maar let op: de rode kerrie en de nuoc-mam geven al een zoute smaak.
Kokosmelk (in fles of blik) is vaak gestold. Het volstaat dat u ze enkele minuten au bain-marie opwarmt en dan over het vlees giet.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier