Ingrediënten

Voor 4:

  • 250 g mascarpone
  • enkele speculaasjes (Bastogne)
  • 125 g witte chocolade
  • 4 eiwitten
  • 1 rijpe ananas
  • 1 rijpe mango
  • 1 perssinaasappel
  • 1 bosje verse munt

Smelt de witte chocolade en meng door de mascarpone. Klop de eiwitten op met een puntje zout en spatel de sneeuw door het mengsel. Plaats enkele uren in de koelkast.

Schil de ananas en snij het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes. Hak de munt fijn (hou enkele blaadjes over voor de decoratie) en meng met de ananas.

Hak de speculaas in brokjes. Schil de mango, neem de mooiste delen en verdeel in fijne plakjes. Pureer de rest met het sap van de sinaasappel. Voeg eventueel wat suiker toe.

Vul een vorm met de ananas. Schik langs beide zijden van het bord enkele schijfjes mango en leg er wat mascarponemousse op. Werk verder af met de mangosaus en enkele blaadjes munt. Strooi de speculaasbrokjes over het bord voor een krokante toets.

Smelt de witte chocolade en meng door de mascarpone. Klop de eiwitten op met een puntje zout en spatel de sneeuw door het mengsel. Plaats enkele uren in de koelkast. Schil de ananas en snij het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes. Hak de munt fijn (hou enkele blaadjes over voor de decoratie) en meng met de ananas. Hak de speculaas in brokjes. Schil de mango, neem de mooiste delen en verdeel in fijne plakjes. Pureer de rest met het sap van de sinaasappel. Voeg eventueel wat suiker toe. Vul een vorm met de ananas. Schik langs beide zijden van het bord enkele schijfjes mango en leg er wat mascarponemousse op. Werk verder af met de mangosaus en enkele blaadjes munt. Strooi de speculaasbrokjes over het bord voor een krokante toets.