Marquise au chocolat

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

250 g fondant chocolade

175 g boter

100 g bloemsuiker

5 eierdooiers

3 eiwitten

2 dl room

Saus :

het sap van 1 kg sinaasappels

zo’n 100 tot 150 g suiker

een scheutje aceto balsamico

een scheutje Grand Marnier

De chocolade breken en samen met de boter in een kommetje in een warmwaterbad smelten. De eierdooiers met 50 g bloemsuiker kloppen tot de massa wit uitslaat. De eiwitten met 50 g bloemsuiker tot sneeuw kloppen. De room stijfkloppen. De gesmolten chocolade mengen met de eierdooiers. De eiersneeuw en vervolgens de room door de chocolademengeling spatelen. Het luchtig beslag in een langwerpige vorm storten en een nacht in de ijskast bewaren. De saus bereiden. Het sap van 1 kilo sinaasappels met de suiker inkoken. Op smaak brengen met scheutjes aceto balsamico en Grand Marnier. De marquise versnijden en opdienen met saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content