Nodig voor vier :
250 g fondant chocolade
175 g boter
100 g bloemsuiker
5 eierdooiers
3 eiwitten
2 dl room
Saus :
het sap van 1 kg sinaasappels
zo’n 100 tot 150 g suiker
een scheutje aceto balsamico
een scheutje Grand Marnier
De chocolade breken en samen met de boter in een kommetje in een warmwaterbad smelten. De eierdooiers met 50 g bloemsuiker kloppen tot de massa wit uitslaat. De eiwitten met 50 g bloemsuiker tot sneeuw kloppen. De room stijfkloppen. De gesmolten chocolade mengen met de eierdooiers. De eiersneeuw en vervolgens de room door de chocolademengeling spatelen. Het luchtig beslag in een langwerpige vorm storten en een nacht in de ijskast bewaren. De saus bereiden. Het sap van 1 kilo sinaasappels met de suiker inkoken. Op smaak brengen met scheutjes aceto balsamico en Grand Marnier. De marquise versnijden en opdienen met saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier