Marokkaanse sinaasappelsalade met kaneel en munt

© Getty

Deze sinaasappelsalade met een fijne lichtgroene muntsuiker topping is ook heerlijk met een bolletje vanille-ijs. Maar je kunt ze natuurlijk ook zo eten.

Voor 4 personen
  • 4 sinaasappels (bij voorkeur Navellina)
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 10 blaadjes verse munt
  • 50 g griessuiker
  • eventueel vanille-ijs
Bereiding
  1. Snijd de sinaasappels Ć  vif, maar snijd de partjes niet van tussen de vliezen.
  2. Snijd de sinaasappels in ronde plakken van 5 mm dik en verdeel op borden. Bestrooi licht met kaneelpoeder en laat 5 min. rusten.
  3. Maak ondertussen de muntsuiker. Doe de munt met de suiker in de blender en mix tot een fijne ‘groene suiker’.
  4. Verdeel over de salade en serveer meteen, het liefst zo koud mogelijk. Serveer eventueel met vanille-ijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content