Voor 4 :
1 kg magere lamsschenkel of 1 lamsbout van 1,5 kg
1 courgette
20 kerstomaatjes
Voor de marinade :
1/2 fles droge rode wijn
100 g fijngesnipperde ui
3 el versgehakte koriander
3 el peterselie
2 el versgehakte munt
2 el oregano
1 tl fijngemalen komijn
75 ml olijfolie
Voor de yoghurtsaus :
1,5 dl yoghurt
2 el gehakte koriander
mespunt cayenne
1 fijngehakte teen knoflook
Voor de couscous :
4 kopjes couscous
20 g ongezouten hoeveboter
Maak de marinade op voorhand en laat rusten. Snij het vlees in blokjes, overgiet met marinade en laat een nacht rusten. Meng de ingrediënten voor de yoghurtsaus. Snij de courgette in plakjes en bestrooi met zout. Dep na een kwartier de schijfjes droog.
Haal de vleesblokjes uit de marinade en dep droog. Maak spiesjes met lamsvlees, courgette en kerstomaten. Bestrijk met olijfolie en rooster op houtskoolvuur. Doe een klont boter in een kom, bestrooi met zout van de molen en begiet met een scheut kokend water. Voeg na enkele minuten de couscous toe en zet ongeveer 1,5 cm onder kokend water. Dek af en laat zwellen. Serveer de lamsspiezen op een laag yoghurtsaus met een torentje couscous. Versier met koriander.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier