Marokkaanse kalkoen

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 kalkoengebraad, ± 800 g
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 2 takjes bleekselderij
  • 1 bokaal paprika, uitgelekt en in reepjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • zout en peper
  • 1 blik (400 g) sperziebonen, uitgelekt
  • boter en olijfolie
  • 1 el rozijnen
  • 1 el honing
  • 1 el citroensap
  • 1 el fijngehakte amandelen
  • saffraan
  • kaneel
  • gemberpoeder
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het gebraad op het vuur rondom in de boter. Kruid het met peper en zout en zet het ± 45 min. in de oven.
  2. Fruit intussen de ui goudgeel in de olijfolie en doe er de paprikareepjes en de tomaatstukjes bij.
  3. Snijd de courgette, prei, wortel en selder in stukjes en schep ze door de paprikatomaatjes.
  4. Roer de rozijnen, de honing, het citroensap, de amandelen en de saffraan door de groenten. Kruid met een snuifje kaneel, gember- en paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout.
  5. Laat zachtjes sudderen tot het gebraad gaar is. Warm vlak vóór het opdienen de sperziebonen even mee. Serveer met rijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content