VOOR 6:

Voor de soep:

1 ui

2 teentjes knoflook

olijfolie

200 g droge linzen

200 g droge kikkererwten

2 grote wortels

4 groene-koolbladeren

2 el tomatenconcentraat

1 el komijnpoeder

1 el gemberpoeder

1 el kurkuma

1 el paprikapoeder

1,5 l groentebouillon

sap van 1/2 citroen

peper en zout

Voor de korianderpesto:

20 g pijnboompitten

15 g koriander

olijfolie

teentje knoflook

scheutje rode wijnazijn

peper en zout

Laat de kikkererwten en linzen een nachtje weken. Giet af. Schil en snipperde ui en plet de knoflook. Schil de wortelen, snij in kleine stukjes. Was de groenekoolbladeren, snij in repen. Verwarm op een middelhoog vuur wat olijfolie in een kookpot. Stoof de uien knoflook 2 min. aan. Voeg de wortelstukjes en het tomatenconcentraat toe. Roerbak 2 min. Voeg de specerijen,kikkererwten en linzen toe. Blus met de bouillon. Laat 40 min. pruttelen en voeg de groene kool toe. Laat nog eens minstens 20 min. pruttelen, of tot de kikkererwten beetgaar zijn. Proef, breng op smaak met peper, zout en citroensap. Bak voor de pesto in een droge pan de pijnboompitten goudbruin. Blijf erbij want ze verbranden snel! Mix koriander, look, pijnboompitten, een ruime scheut olijfolie en een scheutje azijn tot een pesto. Kruid met peper en zout. Serveer de harira warm en met een schepje pesto.

VOOR 6:Voor de soep:1 ui2 teentjes knoflookolijfolie200 g droge linzen200 g droge kikkererwten2 grote wortels4 groene-koolbladeren2 el tomatenconcentraat1 el komijnpoeder1 el gemberpoeder1 el kurkuma1 el paprikapoeder1,5 l groentebouillonsap van 1/2 citroenpeper en zoutVoor de korianderpesto:20 g pijnboompitten15 g korianderolijfolieteentje knoflookscheutje rode wijnazijnpeper en zoutLaat de kikkererwten en linzen een nachtje weken. Giet af. Schil en snipperde ui en plet de knoflook. Schil de wortelen, snij in kleine stukjes. Was de groenekoolbladeren, snij in repen. Verwarm op een middelhoog vuur wat olijfolie in een kookpot. Stoof de uien knoflook 2 min. aan. Voeg de wortelstukjes en het tomatenconcentraat toe. Roerbak 2 min. Voeg de specerijen,kikkererwten en linzen toe. Blus met de bouillon. Laat 40 min. pruttelen en voeg de groene kool toe. Laat nog eens minstens 20 min. pruttelen, of tot de kikkererwten beetgaar zijn. Proef, breng op smaak met peper, zout en citroensap. Bak voor de pesto in een droge pan de pijnboompitten goudbruin. Blijf erbij want ze verbranden snel! Mix koriander, look, pijnboompitten, een ruime scheut olijfolie en een scheutje azijn tot een pesto. Kruid met peper en zout. Serveer de harira warm en met een schepje pesto.