VOOR 6:

Voor de soep:

1 ui

2 teentjes knoflook

olijfolie

200 g droge linzen

200 g droge kikkererwten

2 grote wortels

4 groene-koolbladeren

2 el tomatenconcentraat

1 el komijnpoeder

1 el gemberpoeder

1 el kurkuma

1 el paprikapoeder

1,5 l groentebouillon

sap van 1/2 citroen

peper en zout

Voor de korianderpesto:

20 g pijnboompitten

15 g koriander

olijfolie

teentje knoflook

scheutje rode wijnazijn

peper en zout

Laat de kikkererwten en linzen een nachtje weken. Giet af. Schil en snipperde ui en plet de knoflook. Schil de wortelen, snij in kleine stukjes. Was de groenekoolbladeren, snij in repen. Verwarm op een middelhoog vuur wat olijfolie in een kookpot. Stoof de uien knoflook 2 min. aan. Voeg de wortelstukjes en het tomatenconcentraat toe. Roerbak 2 min. Voeg de specerijen,kikkererwten en linzen toe. Blus met de bouillon. Laat 40 min. pruttelen en voeg de groene kool toe. Laat nog eens minstens 20 min. pruttelen, of tot de kikkererwten beetgaar zijn. Proef, breng op smaak met peper, zout en citroensap. Bak voor de pesto in een droge pan de pijnboompitten goudbruin. Blijf erbij want ze verbranden snel! Mix koriander, look, pijnboompitten, een ruime scheut olijfolie en een scheutje azijn tot een pesto. Kruid met peper en zout. Serveer de harira warm en met een schepje pesto.