Voor 4

1 goed rijpe mango

2 tl rode Spaanse peper (chili), fijngesneden

1/2 rode ui, fijngesneden

6 cm geschilde komkommer, fijngesneden

2 el verse koriander, fijngesneden

1,5 el sesamzaad

2 el olijfolie

sap van 1 limoen

scampi's naar keuze

boter

peper, zout

toast

verse koriander

Schil de mango, snij het vruchtvlees in dobbelstenen. Dat kun je snel door een stuk van een ongeschilde mango af te snijden tot tegen de pit en dan met de punt van het mes het vlees volgens een raster tot tegen de schil in te snijden. Duw de schil naarbinnen, zodat de dobbelstenen vruchtvlees eruit geduwd worden. Snij de dobbelsteentjes uit de vrucht, doe in een kom en meng met de fijngesneden chili, rode ui, komkommer, verse koriander, sesamzaad, olijfolie en limoensap. Warm lichtjes op om de smaken te vermengen, maar laat zeker niet pruttelen.

Bak de scampi's in boter, kruid met peper en zout, serveer met de salsa op toast. Werk af met verse koriander.

Voor 41 goed rijpe mango2 tl rode Spaanse peper (chili), fijngesneden1/2 rode ui, fijngesneden6 cm geschilde komkommer, fijngesneden2 el verse koriander, fijngesneden1,5 el sesamzaad2 el olijfoliesap van 1 limoenscampi's naar keuzeboterpeper, zouttoastverse korianderSchil de mango, snij het vruchtvlees in dobbelstenen. Dat kun je snel door een stuk van een ongeschilde mango af te snijden tot tegen de pit en dan met de punt van het mes het vlees volgens een raster tot tegen de schil in te snijden. Duw de schil naarbinnen, zodat de dobbelstenen vruchtvlees eruit geduwd worden. Snij de dobbelsteentjes uit de vrucht, doe in een kom en meng met de fijngesneden chili, rode ui, komkommer, verse koriander, sesamzaad, olijfolie en limoensap. Warm lichtjes op om de smaken te vermengen, maar laat zeker niet pruttelen.Bak de scampi's in boter, kruid met peper en zout, serveer met de salsa op toast. Werk af met verse koriander.